Praktijk Waernes
     Dé Poort naar succes!

Blog van Astrid

 

BLOG:

Waar zijn die sleutels dan?

‘As, jij moet op gaan schrijven of op wat voor manier dan ook je woorden gaan delen…’ is een opmerking die ik vaak krijg te horen vanuit mijn omgeving.En tja, die As heeft elke keer weer een schop onder haar hol nodig. Ik schrijven? Waarover dan? Er zijn al zoveel mensen die praten en schrijven over hun ervaringen, wat is mijn deel dan om te vertellen? Wie zit er op mijn ervaringen te wachten?

De grote ‘Saboteur” in mij blijft met zijn woorden kracht bijzetten: doe maar niet, gaat je niet lukken, kan je niet! En nu…. nu sta ik op het punt om te gaan winnen van deze ‘Saboteur’ in mij. Wanneer de mens mij zo vaak vraagt wanneer ik ga delen met de omgeving…..ligt daar dan een sleutel voor mij?Een sleutel die nieuwe deuren gaat openen?

 Inderdaad het is zo. Ik heb zoveel moois te vertellen. Ik heb dit in het verleden ook gedaan, dan pratend voor ongeveer 30 tot 50 man in een zaal. En oh wat vond ik dat fijn. De mensen hingen aan mijn lippen bij wat ik vertelde. Waarom ben ik er toentertijd weer uitgestapt dan? Voor mij voelde het ‘veiliger’ om in kleine groepjes en 1 op 1 te gaan werken. Sommige mensen hebben weleens kritiek of denken anders over hetgeen ik vertel. Ik kon daar vroeger minder goed mee omgaan. Nu weet ik dat ik dit beter kan handelen. Dus….Beste Saboteur, dank voor de periode dat je mij hebt willen beschermen. As is er nu klaar voor. Ik ga het doen….

 In mijn blogs zal ik meer vertellen over hoe en wat ik ervaar in het dagelijks leven. Wat is mijn plaats in het grotere geheel? Wie ben ik eigenlijk? Wat kan ik nog meer en doe ik nog niet?         Heeft het leven misschien toch wel een diepere betekenis?                                                                 Het verhaal over ‘de andere wereld’ zou heel misschien waar kunnen zijn. Men laat het zoals het is omdat niet iedereen daar wat mee kan en berusten dan in dat feit.

Zo besloot ik rond mijn 19e levensjaar op ‘onderzoek’ uit te gaan om dit mooie en bijzondere leven te herontdekken. Nu ruim 30 jaar verder verwonder ik mij nog steeds omdat het ont-dekken nooit stopt. Het gaat maar door en gaat maar door…… En dat geeft mij zoveel inspiratie om deze verhalen met de wereld te gaan delen.

 De sleutels! Vele nieuwe deuren heb ik al mogen openen. De laatste periode ben ik ‘op zoek’ gegaan naar een nieuwe sleutel. Waar ligt deze dan? Hoe open ik nieuwe deuren waar ik zo aan toe ben, zo naar verlang? Moet ik wel zoeken?

De sleutel ligt dichterbij dan ik vermoedde. Ik kwam erachter dat ik buiten mezelf aan het zoeken was…... Gestopt met zoeken en bewust worden dat de sleutel er al is. En de sleutel die ik al een tijdje in mijn hand heb, ga ik nu gebruiken.

Vandaag is een nieuwe stap… een nieuwe deur gaat open….. omdat ik de sleutel nu ga gebruiken. En…….. de deur gaat open.                                                                                                                      En ik heet je welkom! Laten we samen herinneren.

 

Astrid Waernes